субота, 29 вересня 2018 р.

#СтопБулінг

В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» розпочалась просвітницька кампанія #СтопБулінг. 

Будь-хто несподівано для себе може опинитись у ситуації, коли його ображають, висміюють або бойкотують. Або ж навпаки, може сам приєднатися до тих, хто знущається над іншою дитиною. Дуже важливо розрізняти булінг та звичайну сварку між дітьми.
Булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском.


Види булінгу:
фізичний: штовхання, підніжки, зачіпання, бійки, стусани, ляпаси, «сканування» тіла, нанесення тілесних ушкоджень;
          економічний: крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей, вимагання грошей;
психологічний: принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміка обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляції, шантаж;
сексуальний: принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, жарти;
кібербулінг: приниження за допомогою мобільних телефонів, інтернету, інших електронних пристроїв.
За даними UNICEF Ukraine за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (цькуванням), а 40% постраждалих взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. З тих, хто мовчать, – 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище.
Якщо потрібна термінова допомога,  звертайся на гарячу лінію 116 111 або 116 123.
Якщо ти хочеш порадитись з юристом, телефонуй на всеукраїнську гарячу лінію системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).
Булінг є неприпустимим незалежно від того в якій формі він виявляється!

За правовою консультацією звертайтеся до Дубровицького бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м.Дубровиця, вул.Воробинська,9 (приміщення районної бібліотеки).













Немає коментарів:

Дописати коментар