неділю, 26 січня 2020 р.

Педагогічна рада "Нова українська школа – простір освітніх можливостей"


Зміни - закон життя.
І ті, хто дивиться тільки в минуле
чи лише на сьогодення, 
безперечно пропустять майбутнє.
Джон Ф. Кеннеді

Сьогодення вимагає від школи виховання життєво компетентної креативної особистості, здатної реалізувати себе в умовах динамічного розвитку світу. Але щоб виховати світлу, красиву Людину, сучасний вчитель має усвідомити всю благородність та серйозність свого призначення, бо учень – маленький Всесвіт, до якого треба шукати дорогу і розумом, і серцем.
Реформа системи освіти, відповідно до Концепції Нової української школи, передбачає системну трансформацію цього державного сектора, головна мета якої – досягнення нової, високої якості освіти на всіх рівнях. Якісна освітня система передбачає створення такої школи, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати ці знання у житті.
         Сьогодні школа має бути відображенням змін у суспільстві навколо нас. Фахівці з різних країн можуть збиратися в якійсь країні чи місті Х, обговорити найважливіші проблеми, виробити концепцію та роз'їхатися в різні боки світу знову. Це саме має працювати і в школі, у якій важливо навчити дітей комунікувати між собою, працювати у команді й розробляти спільні програми. Школа — це мініатюрна копія суспільства, життя у якій має базуватися на принципах саморегуляції. Навчання має бути цікавим, а не примусовим. Кожен має знайти свою форму навчання, використовуючи інструменти формальної, неформальної та інформальної освіти.
Саме ці питання стали предметом обговорення педагогами Людинської  ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.. К.Хомич на черговому засіданні педагогічної ради закладу освіти  «НОВА  УКРАЇНСЬКА  ШКОЛА – ЦЕ  ПРОСТІР  ОСВІТНІХ  МОЖЛИВОСТЕЙ»


Педагогічна рада мала на меті підвисити рівень професійної компетентності вчителя для впровадження основних положень Концепції Нової української школи; визначити перспективи роботи педагогічного колективу з формування в учнів ключових компетентностей та розширення простору освітніх можливостей учня та педагога; мотивувати педколектив до позицій високого рівня професійної майстерності, до розвитку та зростання професійної компетентності кожного вчителя для реалізації основних положень Концепції Нової української школи.
Цікавими та насиченими відіоматеріалами були виступи заступника директора з НВР Мисько І.В. та вчителя початкових класів Хомич О.М про сучасний урок в новій українській школі,про формувальне оцінювання, про перші кроки та здобутки вчителів-першопроходців та перших учнів Нової української школи.
Колегам була представлена можливість взяти участь у ранковому колі( Гра «Ситуація успіху»),зробити легку «інтелектуальну розминку» (метод "Асоціації" Які асоціації виникають у вас, коли ви чуєте слово «нова українська школа»?).
Наприкінці засідання педагогічної ради  всі прийшли до висновку про те, що все ж головним мотивом до навчання учнів завжди був, є і залишається вчитель з його неабиякими професійними здібностями, з його чуйною душею, добрим серцем, уважним до запитів та інтересів дітей, вчитель, який разом з учнями, разом з батьками, разом із суспільством створює простір освітніх можливостей. Адже в багатьох випадках вчитель власним прикладом впливає на учнів.
А творчий учитель мусить пам’ятати, що навчально-виховні технології мають відповідати викликам часу, орієнтуватися на прогресивні педагогічні досягнення, ідеї, культурні проблеми людства, нації, формувати в дітей основи моральності, духовної культури; сприяти реалізації парадигми сучасного навчання й виховання, творчій самореалізації всіх учасників навчально-виховного процесу.


1 коментар:

  1. If you're attempting to lose kilograms then you absolutely have to jump on this totally brand new custom keto meal plan diet.

    To produce this service, certified nutritionists, fitness trainers, and professional cooks joined together to develop keto meal plans that are productive, painless, economically-efficient, and delicious.

    Since their launch in early 2019, 100's of people have already remodeled their figure and well-being with the benefits a smart keto meal plan diet can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones provided by the keto meal plan diet.

    ВідповістиВидалити