пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Герої Крут: пам'ять через віки.

            На долю українського народу випало досить лиха. Майже кожне століття, розпочате голодом, епідеміями, війнами, чужоземними  навалами. На превеликий жаль біди не покидають Україну ще й досі. Але ми мусимо пам’ятати історію свого народу, вшановувати пам'ять героїв, які боролися за незалежність нашої держави.

29 січня 1918 року в історії України з'явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров'ю, назва якої – Крути. Світова історія знає багато жертв в ім'я ідей, але аналогічної Крутам не було. 1917-1918 роки були дуже важкими для утвердження україн­ської державності – йшла жорстока боротьба за владу в Києві. Однак, сподівання українців не були марними. У листопаді 1917 року проголошено Українську Народну Республіку. Це видатна подія в історії українського народу.

 Боротьба Українських Січових Стрільців на захист УНР була фатальною. 300 юнаків полягли на білому снігу, який змінив колір на червоний в одну мить. Згодом юнаків поховали на Аскольдовій могилі.


      З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху у нашому освітньому закладі були  проведені  заходи :

- тематична виставка:« Пам’ятай про Крути»;

-демонстрація історично-просвітницького фільму : «Бій під Крутами»;

- виховні години :«Подвиг героїв духу і чину», «Крути – і сум, і біль, і вічна слава  України»;

- віртуальна подорож у часі: «Понад Крутами вічність сурмить».

    Як про це забути, як про це не згадувати, тим більше в наш час, коли і далі молоді хлопці втрачають життя в боротьбі за єдину Україну. Нехай пам'ять про наших захисників  буде вічною.






Немає коментарів:

Дописати коментар