середа, 17 лютого 2021 р.

Афганістан – ти серця мого біль

        Афганістан… Скільки болю, а водночас жаху містить це слово. Ніби ще вчора останні війська залишали територію «гарячої землі», і сльози радості переповнювали кожного із наших земляків. Інколи задаєш собі питання: чи варто взагалі згадувати в наш час про ту війну? А все-таки треба. Треба до тих пір, поки людство неспроможне буде сказати: « Ми не тільки не хочемо війни, ми зробимо  все, щоб її не було, і її не буде!»

    Гортаючи сторінки історії, розумієш, що стільки років минуло з тих пір, коли вивели радянські війська з Афганістану. А серце? А серце відчуває і болить, бо по праву пам’яті не може змиритися і забути ту жорстоку сторінку життя. 

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбовувати у свідомість прийдешніх поколінь пам'ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали військовий обов’язок. обов’язок перед Батьківщиною  пішли виконувати і наші односельчани, випускники нашої школи. Двоє хлопців Остемчук Василь та Скаржинець Павло так і не повернулися до рідної хати, не побачили ні неба, ні рідних, ні рідної поліської землі. Вони полягли навіки…

      Щороку згадується  про цей день в школі. 




Немає коментарів:

Дописати коментар