пʼятниця, 27 квітня 2018 р.

День Чорнобильської трагедії

Кожного року, наприкінці квітня, увесь світ завмирає, згадуючи події 86-го року минулого століття… Вибух на Чорнобильській АЕС і досі моторошним подихом віє з глибини років. Десятки кілометрів винищеної природи, сотні понівечених тіл і тисячі скалічених душ. Такий слід залишило в пам’яті Землі диво радянської енергетичної промисловості. І саме цього дня кожен намагається вшанувати хвилиною мовчання героїв, які першими ліквідували аварію і жертв, які все ж не встигли втекти від руйнівної сили атома.
Сьогодні учні нашої школи відвідали урок-лекторій, на якому ознайомилися з чорною сторінкою в історії України. Сумовито звучав реквієм по мріях сотень людей, душі яких навіки поховані під саркофагом. Класні керівники, під час тематичних уроків, намагалися донести до учнів усі масштаби трагедії, що спіткала наш народ. Шкільний коридор перетворився на музей пам'
яті жертв трагедії. На загальну увагу були виставлені документи, брошури, фотографії, що стосуються дати вибуху на Чорнобильській АЕС. І маємо надію, що ця традиція надовго збережеться у стінах школи, адже потрібно пам’ятати помилки минулого, щоб сміло йти у майбутнє.






Соловей А. В.,педагог-організатор


Немає коментарів:

Дописати коментар