понеділок, 30 листопада 2020 р.

Вшануй пам’ять жертв геноциду

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала  життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про це.
  Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем у душі кожного небайдужого до подій того часу.    
   
      У зв’язку з Днем пам’яті жертв голодомору в Україні протягом тижня у нашій школі класоводами та класними керівниками були проведені виховні години, години спілкування, відеолекторії « Моторошні дні в історії українського народу», на уроках історії проведено інформаційні хвилини «Голодом вбивали нашу свободу», « Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні».
      Учні старших класів переглянули відеофільми «33-й, свідчення очевидців», «Хлібна гільйотина».
      Для наочності створено інформаційний стенд « Вшануй пам’ять жертв геноциду», а шкільний бібліотекар організувала книжкову виставку  «Страшна правда голодомору».
  
    Завершився день скорботи  заходом «Запалимо свічки», під час якого  учні школи  змогли  імпровізованою свічкою  вшанувати  жертв  голодомору.







      28 листопада всі вчителі  та учні школи зі своїми батьками  рівно о 16-й годині приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті всім померлим від голоду».

Немає коментарів:

Дописати коментар