четвер, 3 грудня 2020 р.

День боротьби зі СНІДом


    Увеь світ сьогодні приділяє максимальну увагу боротьбі з пандемією коронавірусу. На тлі цього важливо не забувати, що, на жаль, є інші загрози.

    1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його було проголошено ВООЗ 1988 року з метою підвищити обізнаність суспільства про епідемію СНІДу, а також вшанувати пам'ять жертв захворювання. В Україні станом на початок 2020 року проживає понад 250 тис. ВІЛ-інфікованих людей.
   
    У багатьох країнах світу цього дня проходять просвітницькі та діагностичні заходи. ЗМІ розповідають, що це за хвороба, які має симптоми та як можна запобігти зараженню.

    З метою привернення уваги учнівської молоді до даної проблеми та профілактики ВІЛ/СНІДу учні школи провели акцію «Червона стрічка проти СНІДу», здійснюючи просвітницьку інформаційну роботу по класах, де розповідали про ВІЛ/СНІД, чим він небезпечний та залишали інформаційні буклети, а також прикріплювали червоні стрічки – символ толерантності до людей, які мають статус «ВІЛ-позитивний» та хворими на СНІД.
  СНІД названий чумою ХХ століття, але і в ХХІ столітті загрожує існуванню людства. Незважаючи на те, що вчені постійно працюють над створенням ліків, які б допомогли б повністю позбавитися від захворювання, їх так і незнайдено. Саме тому найкращими «ліками» зараз є профілактика. Про неї потрібно знати дорослим, а також говорити дітям і підліткам. Не варто думати, що дитині ще рано знати.
    Чим більше ми знаємо про захворювання, тим легше стає і профілактика, і боротьба з ним.
























   












 

Немає коментарів:

Дописати коментар