пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

   Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.
Мета, заради якої цей день був проголошений – це дотримання прав людини і участь людей з інвалідністю в житті суспільства.
   Міжнародний день людей з обмеженими можливостями  підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав таких людей щодо їх участі у житті суспільства. Цей день - підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.
   Практика показує, що люди з обмеженими можливостями можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох людей.
   Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти… І хто допомагає.
   Цього дня і учні нашої школи не змогли не підтримати дітей з особливими потребами. Вчителі школи на початку уроку провели інформаційні хвилинки « Всі ми різні – всі ми рівні». Найщиріші та найтепліші слова підтримки та побажань школярі висловили на загальношкільному флешмобі  «Метелик доброти».

Немає коментарів:

Дописати коментар