понеділок, 21 грудня 2020 р.

До нас завітай, Святий Миколай

День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво. Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні, а дітлахи нетерпляче чекають подарунків на 19 грудня. У школах напередодні свята проводяться уроки, на яких дітей вчать писати Миколаю листа, а найбільше за все у цей день шануються прояви турботи про нужденних.
Весело та цікаво пройшов переддень Святого Миколая і у нашій школі. Учні отримали подарунки, а також школярі, які взяли активну участь у шкільному конкурсі «Новорічна композиція» були нагороджені грамотами.





пʼятниця, 11 грудня 2020 р.

Дивосвіт різдвяних свят

        Зимові свята – найкраща, найважливіша подія року. До них готуються усі та з нетерпінням чекають. Новорічні клопоти починаються, як правило, з виготовлення новорічних прикрас.  В стінах нашої школи пройшла новорічна виставка  в рамках Всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція» – 2020. На розгляд конкурсу було представлено дуже багато цікавих ,оригінальних робіт.
    В конкурсі діти продемонстрували фантазію, неординарний підхід до виготовлення новорічних композицій. В цьому році роботи учнів відрізнялись високою майстерністю виконання та креативністю. Презентуючи конкурсні роботи, діти на гідному художньому рівні продемонстрували свою майстерність, естетичну підготовленість у складанні новорічних аранжувань, високий рівень екологічної культури.





16 днів проти насильства

   Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 
Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
 Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об'єднавчої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 
   Наша школа теж не залишилася байдужою до даної проблеми. Протягом акції було проведено ряд  просвітницько-профілактичних заходів: виховні години «Легко того бити, кого нікому боронити», «Про насилля в сім’ї», перегляд соціальних роликів «Діти проти насильства», «Тато-паровоз». А також був оформлений інформаційно-просвітницький стенд.

пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

   Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.
Мета, заради якої цей день був проголошений – це дотримання прав людини і участь людей з інвалідністю в житті суспільства.

четвер, 3 грудня 2020 р.

День боротьби зі СНІДом


    Увеь світ сьогодні приділяє максимальну увагу боротьбі з пандемією коронавірусу. На тлі цього важливо не забувати, що, на жаль, є інші загрози.

    1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його було проголошено ВООЗ 1988 року з метою підвищити обізнаність суспільства про епідемію СНІДу, а також вшанувати пам'ять жертв захворювання. В Україні станом на початок 2020 року проживає понад 250 тис. ВІЛ-інфікованих людей.