пʼятниця, 27 жовтня 2017 р.

Тільки разом можна організувати незабутнє свято

14 жовтня ми відзначаємо День захисника України, у народі ж – свято Покрови. Найтепліші та найщиріші слова привітання звучать в ці дні для наших захисників. В переддень такого свята ми пам’яттю повертаємося до нашої історії, відкриваємо її невідомі сторінки, щоб зрозуміти, кому завдячуємо своїм сьогоденням, можливістю жити, народжувати дітей, виховувати онуків.

Сьогодні неможливо пізнати справжню історію  України без знання історії нашого краю – історії, про яку не розповідають у підручниках, історії, про яку так довго замовчували… УПА – це велична сторінка боротьби за незалежність у книзі нашого народу. Та, на жаль, мало хто знає, що боротьба розгорталася і на теренах нашого рідного краю.
10 жовтня відбулося відкриття та освячення пам’ятного знака воїнам УПА на Лайдацькій горі. Ми, як завжди, не могли залишатися осторонь чогось цікавенького. У рамках реалізації проекту «Пізнай очима свою країну», за ініціативи та підтримки вчителів історії  Котяя І. К. та Гури Р.С., у вівторок, 10 жовтня, учні 11 класу вирушили на екскурсію, яку назвали «Стежками УПА». Цю ж тематику продовжив Ігор Купріянович на відео лекторії про УПА, який
відбувся 12 жовтня  для учнів старших класів.
 «Свята Покрова – захисниця духовності українського війська», саме так названо святкову програму, яка була підготовлена до Дня захисника України у Людинській школі.  Учні початкових класів під керівництвом Кухарець Ю.М. виготовили вітальні листівки для запрошених воїнів АТО, а учні шкільного гуртка «Креативчик», керівник Ляхович В.Г., виготовили вітальні листівки для усіх працівників школи.
На початку святкового концерту усіх присутніх привітав директор школи Серко М.М. Невеличкі подарунки передала для  воїнів  Гура Людмила Федорівна, голова Висоцької сільської ради.  І хоч на зустріч прийшло небагато  учасників  АТО, усі підготовлені художні номери були виконані із душею. На концерті звучали щирі слова подяки усім захисникам. Хвилиною мовчання  присутні вшанували усіх загиблих воїнів та загиблого випускника школи. Справжньою окрасою свята став виступ завідуючої сільським клубом села Людинь Яцути Таїси  Анатолівни  та Заруднєвої Тетяни Захарівни. Пісні у їх виконанні розчулили усіх присутніх до сліз. Своїм справжнім патріотизмом вразив усіх учень 5 класу Ольховик Андрій із піснею «Україні служити солдатом», бадьорим танцем додали святкового настрою дівчатка 11 класу, Янковська Ангеліна, учениця 4 класу, прочитала «Молитву за Україну», звучали сольні пісні від Лілії Скаржинець, під гітару пісню про козаків виконали Янковська Аліна та Котяй Соломія.
  Але на цьому свято не закінчилося.  Для усіх присутніх учнів та гостей  приготували смачний куліш та узвар завідуюча клубом с. Рудня Янковська Марія Павлівна та шкільний бібліотекар Грицюк Галина Олексіївна. Напевно, для найменших учнів це стало найцікавішою частиною свята. Усім припав до смаку куліш – ще б пак, усіх пригощали надворі, що створювало атмосферу справжнього козацького свята.
День захисника Вітчизни у школі відзначився святковим настроєм та морем позитиву. До  проведення такого хорошого свята долучилися не тільки вчителі та учні Людинської школи, але і завідуючі сільськими клубами с. Людинь та с. Рудня, за що ми їм щиро дякуємо, адже тільки разом можна досягнути успіху.
Дозвольте ще раз привітати усіх захисників зі святом, побажати Вам родинного затишку, невичерпної енергії та миру.
Котяй Л.Г.,

ЗДВР Людинської школи

Немає коментарів:

Дописати коментар